הורים מחוברים תהליך צמיחה שמלווה את גיל ההתבגרות.

בהתחלה חיתלתם, האכלתם והרדמתם- הקושי היה בעיקר פיזי והתמודדתם. חשבתם שעברתם את החלק הקשה, ואז הגיע גיל ההתבגרות! הילדים שלכם בדרך לעבור מתינוקות לבוגרים, אתם רואים את הצרכים וההתנהגויות שלהם הולכים ומשתנים, לא תמיד אתם יודעים מה לעשות עם זה.

גיל ההתבגרות שלך ממש לא דומה לגיל ההתבגרות שלה, העתיד מעורפל יותר ואת מחפשת לתת את התשובות שיכינו אותה לחיים הבוגרים בצורה הטובה ביותר. הוא שותק ואת לא יודעת מתי נכון לגשת ומה לשאול. הרשת מוצפת בתוכן איך בוחרים את מה שנכון לה והאם הוא נכון גם לאח שלה? רק שנתיים הבדל בגילאים וכל כך הרבה שונות בינהם....

אתם לא לבד- הורים רבים, אולי כולם, מתמודדים בדיוק עם אותם נושאים ובעיות.

בואו לעבור תהליך התבגרות ביחד, עם קבוצת הורים כמוכם שרוצים להיות מחוברים לעצמם ולמתבגרים בבית .
גיל התבגרות מציב מראות קודם כל בפני ההורים,
מאמת ומעמת עם הבית שגדלנו בו עם הדברים שרצינו לשמר עם הדברים שרצינו לעשות אחרת.
עם המקום החברתי שלנו כמתבגרים ומה ההשלכות של כל זה על החוזה הלא הכתוב עם המתבגרים הפרטיים שלנו.

הורים מחוברים- איך עובד התהליך? לפני שנצא לתהליך משותף, נבדוק שהוא אכן מתאים לכם, אם אחרי שאלון ההתאמה החלטתם להצטרף לתהליך של שמונה מפגשים אחת לשבוע וביניהם משימות ושיעורי בית ושני מפגשי ליווי אישי לדיוק המשפחתי שלכם.

אני – איפה אני עומד.ת ביחס למקום בו אני נמצא.ת ולאנשים סביבי? איפה אני נמצאת ביחס להורות שלי? ביחס לילדה שאני? ביחס לחלומות שלי? אני כשלם בתוך ההורות שלי. תרגול מקומות האני בהורות, הבנת החוזה עליו חתמנו עם עצמנו ביחס להורות שלנו.
אתה – השמש כן זורחת מהצד שלך אהבה שלי. אבל אתה לא לבד ויש עוד יחידים סביבך וכדי להתפתח, עלייך לשמוע קולות נוספים., יש עוד אנשים בבבית שלנו, בכית וכדי להתפתח יש צורך לשמוע עוד קולות, אתה מתפתח הם מתפתחים. מי הוא האת.ה? המתבגר.ת בחדר הסמוך? מה מעסיק אותך? איך לראות את המקום בו השמש זורחת אצלהם. ידע על הדור הזה בעולם משתנה, תרגול ראיית האתה במקומות של קונפלקטים.
אנחנו –חברה טובה יותר מורכבת מ “אנחנו”, אנחנו שרואה את האחר. חייב להיות “אנחנו” שרואה את האחר ומיצר חיבור נקי, הוגן ובטוח. ככל שיש יותר “אנחנו” ככל שנשתייך טוב יותר, אפשר יהיה לצמוח כי רק במקום בו קיים אינטרס משותף, ניתן להיות טובים יותר כיחידים וכחברה. יצירת אנחנו משפחתי, ביתי מקדם עבור כל חלקי המשפחה שלנו. מה הכישורים שהבית יכול לתת למתבגרים כדי להיות מסוגלים לייצר שפה מוגנת ובטוחה עם בני גילם?

וזה מה שחשבו המשתתפות בתהליכים הקודמים

רעות
רעות
רעות: בתור מי שגם עובדת עם הורים ובני נוער, אני חייבת להגיד הקורס העשיר אותי בכל כך הרבה בחינות גם בידע וגם עם המתבגרות שלי בבית ברמה של פרקטיקה. המקצועיות החדשנות והאנושיות שלך, תרמו לי המון.
עדי
עדי
עדי: נדמה לי שהדבר החכם שעשיתי הוא זה שלקחתי את הקורס בפתח של גיל ההתבגרות. הילדים שלי צעירים מאשר של רוב המשתתפות וזה אפשר לי ללמוד את הדברים ולהתבונן עם פחות לחץ של תגובה יומיומית. חברה שאלה אותי מה ההבדל בין הסדנאות האלה לשאר הסדנאות והיה לי קל מאוד להסביר לה, פה עברתי תהליך עם עצמי וגם עם הילדים. כשהדברים מתחילים ונגמרים בך הם נשארים לזמן רב יותר.
אפרת
אפרת
אפרת: אצלי הדברים עבדו בכמה רמות, ברמה ראשונה, יש קבוצה, את לא היחידה שמתמודדת ואת לא האמא הכי גרועה בעולם, יש לקבוצה יתרון ענק, הייתה אינטימיות גם בזום. הרמה השנייה היא העובדה שמיכל מנחה בני נוער, מה שמשאיר אותה מחוברת לשפה לטרנדים ועם שנים של ניסיון כדי להסביר להדגים להרגיע ולתת המון אופציות להתמודדות. וברמה השלישית הקורס פשוט חיבר אותי לאמהות שלי, לבטוח בעצמי בקול שלי.

הצלחתי לתפוס אתכם, אבל יש עוד משהו שתרצו לשאול?
כתבו לי

תוכן המפגשים:

ההורה שאני-

שני מפגשים ראשונים להכרות עמוקה איתך, עם ההורה שאת.ה עם עולם הערכים האישי וההשתלבות שלו בעולם ההורי, עם החוזה שלפיו אני כפרט מחויבת לעצמי ומתוכו למתבגר שלי.

המתבגר.ת שאת.ה: שלושה מפגשים להכרות עם המתבגרים והעולמות שלהם, התנועה המהירה בעולם, ריבוי הגירויים, פיתוח של עמוד השדרה הפנימי, החברויות לעומת החבר'ה, הצורך במשמעות ובשייכות ואיך כל זה מתכנס לתוך המסך בחדר הפרטי שלהם ויוצא החוצה ממנו.

המשפחה שאנחנו- שלושה מפגשים שעוסקים ביצירת שפה ערכית משותפת, תקשורת שמקדמת כל אחד מהשותפים במשפחה, פרקטיקות להבנת הכישורים אותם עלינו כהורים להצמיח בתוך הבית, הבנת הסיפור המשפחתי והאם יש מי שעומד במרכזו, איך כל אחד מהשותפים שומר על המרכז שלו בלי לבוא על חשבון האחר.

לאורך התהליך נבחן כל אחד מהצירים דרך סוגיות התפתחויות של גיל ההתבגרות- תקשורת, עצמאות ופרטיות, קבלת החלטות, מיניות, התנסות בהתנהגויות מסכנות ועוד.

כולם מדברים על נוער, אף אחד לא מדבר "שאנית" זה לא קורה הרבה, אבל זה הרגע שאני מרשה לעצמי להצביע על השוני שלי מול שלל מדריכי ההורים והגישות השונות. אני מנגישה ידע, תובנות ועמדות, מדברת קצת אחרת (כשתגיעו תבינו) ומציגה אפשרויות חדשות לבחירה תוך שאני מכוונת אל הערכים החזון והחלומות של כל אחת ואחד מהם. מעל שני עשורים שאני מנחה בני נוער הורים וצוותים שלימדו אותי כדי שאוכל ללות אתכם.

הצלחתי לתפוס אתכם, אבל יש עוד משהו שתרצו לשאול? רוצים שאגיע עד אליכם?
כתבו לי