אחד הדברים שאנחנו מבינים כשאנחנו הופכים הורים הוא זה שאנחנו לא יכולים לחסוך מהם את הנפילות. לא את הנפילה הפיזית ולא את המצבים שעלולים להפיל אותם בגיל ההתבגרות. גם ככה גיל ההתבגרות מביא איתו מצבי רוח, שינויים הורמונלים, חבר'ה פעם כאלה פעם אחרים. התאהבות ראשונה, נשיקה, מכרות יחסים פרידות, קונפלקטים בין הבית לבין עיצוב האני… הבנת, כי דוגמאות יש אלפים.
ביקשתי את סיון גורביץ' מלוות תהליכי שינוי שפיתחה את שיטת zoom in-zoom out סיון היא מאמנת אישית, מאלה שמפתחים שיטות לאחרים אחרי שהם עבדו להם. כדי להבין מהו חוסן מנטלי לתפיסתה שוב ושוב שאלתי כדי להבין. סיון מעבירה קבוצות של zoom in-zoom out, בתהליך קצר יחסית נוצר שינוי ראשוני ומפה אפילו השמיים הם לא הגבול.
והבנתי כמה דברים למשל לא בכל פעם שאני רוצה ללמד חוסן מנטלי אני צריכה לתת לזה כותרת, עדיף שאני פשוט אעשה. הבנתי שחוסן מנטלי הוא האיך להתמודד עם מה שבא בדרך, הוא לא מונע וביחד עם זה כמה הוא שומר ומייצר תמונות.
למדתי על המח והגמישות והאפשרות לאמן אותו וחשבתי שוב כמה חשוב עכשיו. כשהם מתבגרים. איי אפשר לקצר לאפ'חד את המסע אבל בהחלט אפשר לשים לו בתיק כמה צ'ופרים להקל את הדרך, הסיפור הזה "האם לתת דג או חכה?" אז כזה. בדיוק. חכה או חוסן לא מבטיחים דג אבל מבטיחים את העשייה של אדם למען עצמו, ובסוף מה אנחנו רוצים עבור המתבגרים שלנו? שהם יהיו עצמאיים. שהם ידעו לקבל את ההחלטות שמתאימות להם בול. שהם ידעו לשאול את השאלות פנימה. שלא כל אתגר בדרך יראה להם מכשול בלתי אפשרי. לכל זה חוסן מנטלי הוא התשובה. וכמו תמיד, גם זה מתחיל אצלנו.
חוסן מנטלי- עם סיון גורביץ' ספרו לי מה חשבתם על הפרק הזה.
תודה עליכם.
מיכל
והקישור לפרק ממש כאן
https://open.spotify.com/episode/5r8n5IvSfipCwd1eGfPpza?si=QTap14R6QtmAPQGwc7GuzQ

